Pataleipää, osa 2
Täysjyvä-pataleipä:
5 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
1 rkl ruisleseitä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 tl suolaa
1 tl kuivahiivaa
4 dl vettä (+42 asteista)
öljyä padan voiteluun
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vesi vähitellen ja sekoita hyvin. Peitä kulho tuorekelmulla ja jätä huoneenlämpöön kohoamaan 12-18 tunniksi.
Kumoa taikina reilusti jauhotetulle pöydälle. Kääntele kulmista niin, että saat taikinasta mahdollisimman "pyöreän". Anna kohota leivinliinan alla vielä puolisen tuntia.
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Levitä pataan hieman öljyä. Laita tyhjä pata uuniin kuumenemaan. Kumoa leipätaikina kuumaan pataan. Paista leipää kannen alla puolisen tuntia. Ota kansi pois ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia.
Nauti leipä tuoreena, mieluiten samana päivänä. Jos haluat tehdä useamman leivän kerralla, niin tämän voi hyvin pakastaa. Pataleipä on myös kiva tuliainen!
Kiva resepti. Otetaan kokeiluun. :)
VastaaPoistaSuosittelen! ☺
Poista