Vaahtokarkki-pistaasikakku (gl)




Juhlimme viikonloppuna sukulaisten ja kummien kesken esikoisemme 8-vuotissynttäreitä. Tein synttäreille tarjottavaksi mainittavina vaahtokarkki-pistaasikakun ja tiramisukakun. Molemmat olivat uusia kokeiluja, mutta onnistuivat hyvin. Teen tiramisukakusta myöhemmin erikseen oman blogipostauksen.

Voin muuten sanoa, että 8-vuotta on hieno ikä. Huomaan nauttivani omasta äitiydestä eniten nyt 8-vuotiaalle lapselle. Lapsi on seesteisempi kuin koskaan. Hänen kanssaan on mukava tehdä yhdessä asioita. Ja hän on jo niin iso, että hänestä on oikeasti järkevää keskusteluseuraa. Niin se taitaakin olla, että 8-vuotiaasta eteenpäin, ennen teini-ikää, on lapsuuden kulta-aikaa.

Oli hauska huomata myös tytön lahjatoiveissa iso muutos viime vuoteen. Vuosi takaisin hän toivoi ja saikin paljon lahjaksi vielä leluja. Nyt lahjatoiveet liittyivät puhelimen lisävarusteisiin, vaatteisiin jne. Toki lapsi hän on ja onneksi leikkiikin paljon, mutta uusia leluja hän ei nyt toivonut lahjaksi. Lahjaksi tuli rahaa, lahjakortteja, kuulokkeet, popsocket, Jopoon kori ym.


Vaahtokarkki-pistaasikakku (gl)

12 hengelle

Pohja:

100 g suolaamattomia, kuorittuja pistaasipähkinöitä
175 g gl kaura-digestivekeksejä
75 g voita
1 rkl ruokosokeria
½ tl suolaa

Täyte:

280 g vaahtokarkkeja
3/4 dl kermaa
1 liivatelehti
2½ dl kevytvispiä
1/4 dl tomusokeria
2 rkl vettä

Koristeluun:

vaahtokarkkeja
pistaasipähkinöitä

Rouhi pistaasipähkinät ja keksit tehosekoittimessa hienoksi murskaksi. Sulata voi. Sekoita voisulaan pähkinä-keksimurska, sokeri ja suola. Vuoraa irtopohjavuoan (käytin n. 20 cm irtopohjavuokaa) pohja leivinpaperilla. Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. 

Sulata vaahtokarkit mikrossa parisen minuuttia täydellä teholla, sekoittele välillä. Kun vaahtokarkit ovat sulaneet kuohkeaksi massaksi, sekoita kerma joukkoon. Laita kulho kylmään vesihauteeseen. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kevytvispi ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon hieman jäähtynyt vaahtokarkki-kermaseos. 

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotettu liivate. Sekoita täytteeseen. Levitä täyte vuokaan. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi, mielellään yön yli. Irrota vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Koristele vaahtokarkeilla ja pistaasipähkinöillä. 

Kakun ohjeen olen löytänyt Kinuskikissan kirjasta.

Oli ihanat synttärit, kiitokset kaikille vieraille, te teitte päivästä juhlan!










Kommentit