Helppo ja hyvä mustikkapiirakka



Mustikka-aika alkaa olla parhaimmillaan. Itse olen vähän huono mustikassa kävijä, saatan litran pari käydä keräämässä, mutta en ole intohimoinen metsässä kävijä. Onneksi mieheni äiti on, ja meidän perhe saa nauttia mummun noukkimista mustikoista joka vuosi. Mustikoita syömme tuoreena, pakastan niitä ja yleensä ainakin kerran kesässä teen mustikkapiirakan.

Paras mustikkapiirakka on mielestäni murotaikinaan tehty ja oikaisen sen verran, että sekoitan vain pohjan ainekset, en käytä sähkövatkainta ja ihan yhtä hyvää tulee silti. Piirakan voi tehdä tavalliseen piirakkavuokaan tai vaihtoehtoisesti irtopohjavuokaan, jolloin mustikkapiirakasta tulee näyttävämpi. Mustikoita saa olla reilusti. Jos käytät pakastemustikoita, lisää 1 rkl perunajauhoja mustikoiden sekaan.




Mustikkapiirakka:

Pohja:

100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(1 tl kardemummaa)

Täyte:

5 dl mustikoita
200 g kermaviiliä
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna

Sekoita pehmeä voi ja sokeri hyvin keskenään. Lisää kananmuna ja muut pohjan ainekset. Kardemumma antaa hyvää makua, mutta ei ole pakollinen. Painele pohja piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Ripottele päälle mustikat. Sekoita muut täytteen ainekset keskenään ja levitä mustikoiden päälle. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia.




Tarjoa mustikkapiirakka hieman jäähtyneenä. Mustikkapiirakka on hyvää sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.





Kommentit