Vaniljajäätelöä vai appelsiini-pistaasijäätelöä?




Toukokuu oli niin lämmin, että taidettiin syödä ennätysmäärä jäätelöä, ulkona omalla terassilla. Kesäkuu alkoi kylmänä ja erittäin tuulisena, mutta jäätelö on edelleen maistunut, tosin sisällä ja villasukat jalassa. Jäätelöä on helppo tehdä itse, eikä siihen tarvita edes jäätelökonetta. Jäätelön tekeminen (ja nauttiminen) on mukavaa puuhaa myös juuri lomansa aloittaneille koululaisille.

Oma suosikkini on appelsiini-pistaasijäätelö, mutta tämä vaniljaversiokin on aivan loistava. Kannattaa kokeilla vaikka molempia.



Vaniljajäätelö

4 dl kuohukermaa
1 tlk kondensoitua maitoa
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon varovasti kondensoitu maito ja vaniljasokeri. Kaada seos pakkasenkestävään astiaan, laita päälle kansi tai tuorekelmu ja laita pakkaseen tekeytymään vähintään kuudeksi tunniksi. Nauti sellaisenaan tai tuoreiden marjojen kera.



Appelsiini-pistaasijäätelö

4 dl kuohukermaa
1 tlk kondensoitua maitoa
1 dl pistaasipähkinöitä
1 (luomu)appelsiinin raastettu kuori

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon varovasti kondensoitu maito. Hienonna pistaasipähkinät veitsellä. Pese appelsiini hyvin ja raasta sen kuori. Kääntele kermavaahto-kondensoitu maito -seoksen joukkoon pistaasipähkinärouhe ja appelsiinin raastettu kuori. Kaada seos pakkasenkestävään astiaan, laita päälle kansi tai tuorekelmu ja laita pakkaseen tekeytymään vähintään kuudeksi tunniksi. Tee palloja vohveleihin ja nauti. 



Jäätelönmakuista kesää sinulle!

Kommentit