Raparperipaistosta ja vaniljajäätelöä
Hyvää juhannusta! Me ollaan vietetty juhannusta ihan kotosalla perheen kesken; saunottu, syöty hyvin ja vähän (lue: paljon) herkuteltukin. Tänään tein iltapäiväkahvin kanssa oman pihan raparpereista perinteistä raparperipaistosta vaniljajäätelön seuraksi. Oikeastaan meidän oli tarkoitus mennä tänään Ähtäriin katsomaan pandoja, mutta sääennusteet lupasivat sinne sadetta, niin siirrettiin reissua toiseen päivään.
Raparperipaistos on herkku, jota tulee ainakin kerran kesässä tehtyä. Monelle tutumpi on varmasti sama paistos omenasta tehtynä. Itse tykkään raparperin kirpeydestä ja tämä paistos on vähintäänkin yhtä hyvää kuin omenoista tehty.
Tästä reseptistä tulee pieni määrä, on sopiva meidän viisihenkiselle perheelle eli kahdelle aikuiselle ja kolmelle lapselle. Mutta jos syöjiä on enemmän, niin kannattaa tehdä tämä kaksin- tai kolminkertaisena. Eikä haittaa, jos tätä jää, koska maistuu lämmitettynäkin hyvältä seuraavana päivänä tai monesti itse pakastan yli jääneen määrän.
Raparperipaistos menossa uuniin. |
Raparperipaistos
½ l pieneksi pilkottuja raparpereja + sokeria
50 g pehmeää voita
½ dl vehnäjauhoja
1½ dl kaurahiutaleita
½ dl sokeria
Pese raparperin varret ja leikkaa pieniksi. Laita pilkotut raparperit uuninkestävän vuoan pohjalle ja ripottele päälle reilusti sokeria. Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja sokeri keskenään. Nypi joukkoon pehmeä voi. Levitä seos raparperien päälle. Laita pieni kerros vielä sokeria päälle. Paista 175 asteessa puolisen tuntia. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Mitä sinä teet raparperista mieluiten? Mukavaa keskikesää!
Kommentit
Lähetä kommentti