Törkeen hyvä soijacurry!
Joskus parhaat reseptit syntyvät, kun kaapit ammottavat tyhjyyttään, kauppaan täytyisi päästä, mutta jotain ruokaa yrittää ensin väsäillä. Meillä soijarouhe on kuivakaapin tuote, jota yleensä aina on. Se on juurikin silloin hyvä, kun mitään muuta ruokaa ei ole. Sen säilymisaika on pitkä. Soijarouheesta saa myös erittäin hyviä ja maistuvia ruokia, jos osaa oikein maustaa. Itse soijarouhehan ei juurikaan maistu miltään.
Tämä itämainen soijacurry syntyi siis vahingossa kaapista löytyvillä tuotteilla. Onneksi laitoin ainekset ylös, niin voin toistekin tehdä tätä herkullista itämaista ruokaa ja saan jakaa reseptin kanssanne. Soijacurry on lämpimän mausteinen, erittäin ihanan makuinen.
Soijacurry
rypsiöljyä
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 tl punaista currytahnaa
2 porkkanaa raasteena
2-2½ dl soijarouhetta
2 rkl soijakastiketta
200 g tomaattipyrettä
mustapippuria
kourallinen tuoretta persiljaa
2 dl kuohukermaa (tai kasvikermaa jos haluat vegaanisen version)
Laita soijarouheen päälle kuumaa vettä niin, että se juuri ja juuri peittyy. Kuullota reilussa määrässä rypsiöljyä pieneksi pilpottuja sipuleita ja currytahnaa. Lisää turvonnut soijarouhe ja raastetut porkkanat. Paista hetken aikaa. Lisää tomaattipyre ja kerma. Mausta soijakastikkeella ja mustapippurilla. Anna hautua miedolla lämmöllä sen aikaa, kunnes riisi kypsenee. Lisää loppuvaiheessa joukkoon kourallinen pieneksi silputtua, tuoretta persiljaa. Nauti soijacurry mieluiten basmatiriisin kanssa. Kylkeen sopii Naan -leipä täydellisesti.
Melkein pikaruuaksikin tätä voi kutsua, valmistuu helposti ja nopeasti. Meiltä löytyi kaapista vain täysjyväriisiä, toimi sekin ihan hyvin. Ensi kerraksi ostan kuitenkin basmatiriisiä.
Kommentit
Lähetä kommentti