Hyvä ja rapea kaurainen rieska (pellillinen)




Rieska on nopea leipä, jota teen keittoruuan seuraksi, joskus iltapalaksi tai tarjoan vieraille. Tämän rieskan ainekset löytyvät aika usein jo valmiiksi kotoa ja teenkin tätä monesti ex tempore, sen enempää suunnittelematta.

Tänään söimme tätä viikkosiivouksen jälkeen keittoruuan seurana. Seuraavaksi saunaan. Viikonloppu voi alkaa.


Kaurainen rieska:

2 dl kaurahiutaleita
½ dl ruisleseitä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
3 dl piimää
½ dl rypsiöljyä

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää piimä ja lopuksi rypsiöljy. Levitä taikina jauhotetuin käsin pellille leivinpaperin päälle. Pistele haarukalla. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. 



Nautinnollista viikonloppua! 

Kommentit