Ystävänpäivän sydänsämpylät
Leivoin ystävänpäivän kunniaksi sämpylöitä ja tietenkin sydämenmuotoisia. Tarkoituksenani on muutenkin tyhjennellä kuivakaappia ja käyttää sieltä vanhaksi meneviä aineksia. Sämpylätaikinaan on hyvä hukuttaa kaikkea, mitä ei ehkä muuten tulisi käytettyä.
Sämpylöistäni tuli hyviä ja tällä kertaa resepti oli tällainen:
Sydänsämpylät:
2 pellillistä
5 dl maito, piimä, vesi -sekoitusta
1 hiiva
1½ tl suolaa
2 tl hunajaa
1 dl kaurajauhoja (gl)
1 dl ruisjauhoja
1 dl speltti täysjyväjauhoja
8 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä
Sekoita kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva. Lisää suola ja hunaja. Lisää pikkuhiljaa jauhoja desi kerrallaan. Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Lisää vaivaamisen loppuvaiheessa öljy. Anna nousta kaksinkertaiseksi. Leivo sydämenmuotoisiksi sämpylöiksi. Anna kohota tunnin verran. Paista 220 asteessa kymmenisen minuuttia.
Sämpylöihin sopivat myös erityisen hyvin leseet sekä erilaiset siemenet.
Hyvää ystävänpäivää!
Kommentit
Lähetä kommentti