Runebergin tortut (paras ohje)



Runebergin päivää vietetään 5.2. Itsellä on jo monena vuotena ollut mielessä leipoa itse runebergin torttuja. Tänä vuonna vihdoin toteutin suunnitelmani. Runebergin tortut olivat erityisen hyviä, kaupan torttuihin ei ole enää paluuta. Uskon, että itseleivotuista Runebergin tortuista tulee jokavuotinen perinne meidän perheessä.





Runebergin tortut

10 kpl

200 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1½ dl mantelijauhoa
1 dl kaurakeksimurua
2 tl leivinjauhetta
½ tl kardemummaa
1½ dl kuohukermaa
vadelmamarmeladia (paistonkestävää)

Kostutukseen:

4 rkl kuumaa vettä
2 rkl sokeria
3 rkl konjakkia


Koristeluun:

vadelmamarmeladia
sokerikuorrutetta

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne taikinaan kerman kanssa vuorotellen. Annostele puolet taikinasta voideltuihin ja korppujauhotettuihin runebergintorttuvuokiin. Jos sinulla ei ole runebergintorttuvuokia, voit käyttää myös vaikka tavallisia muffinssivuokia. Laita hieman vadelmamarmeladia ja lisää päälle loppu taikinasta. Paista 175 asteessa 25-30 min. Jäähdytä hetken aikaa. Sekoita kuuma vesi, sokeri ja konjakki. Valele kostutus runebergin torttujen päälle. Anna maustua useampi tunti tai seuraavaan päivään. Irrota tortut vuoista. Koristele vadelmamarmeladilla ja sokerikuorrutteella. 





Nautinnollista Runebergin päivää!

Kommentit