Kasvissosekeitto ja marinoidut voipavut
Koko perheen yhteinen hiihtoloma on takana ja aika palata arkeen. Meillä oli mukavaa, vaikka mitään ihmeellistä ei tehty, mutta kuitenkin oltiin aktiivisia. Säät suosivat. Käytiin pulkkamäessä, laskettelurinteessä, luistelemassa, uimassa, tietenkin korkattiin Leo`s leikkimaa ja esikoinen kävi kokeilemassa ratsastamista. Parasta koko lomassa oli kuitenkin kiireetön yhdessäolo.
Ulkoilun jälkeen maistuu lämmin soppa ja teinkin yhtenä päivänä ison kattilallisen kasvissosekeittoa, jota syötiin parina päivänä ja vielä pakastin muutaman annoksen arjen pelastamiseksi hetkeen, jolloin ei ehdi tehdä ruokaa.
Kasvissosekeitto
2 kg kuorittuja ja pilkottuja porkkanaa, myskikurpitsaa ja bataattia
1 sipuli
nokare voita
2 kasvisliemikuutiota
mustapippuria
n. 1 l vettä
2 dl kuohukermaa
(1 rkl konjakkia)
Kuori ja pilko kasvikset ja sipuli. Kuumenna voi kattilassa. Kuullota sipulia ja kasviksia hetki voissa. Rouhi myllystä mustapippuria päälle. Lisää vettä niin, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät (n. litra). Lisää kasvisliemikuutiot. Anna kasvisten kiehua kypsiksi, noin puolisen tuntia. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää kuohukerma ja halutessasi tilkka konjakkia. Anna vielä kiehahtaa. Keitto on hyvää heti, parempaa seuraavana päivänä ja sopii hyvin pakastettavaksi.
Marinoidut voipavut
500 g voipapuja
keitinveteen suolaa
Marinadi:
1 dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
2 rkl vaaleaa balsamietikkaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl suolaa
mustapippuria
tuoretta yrttiä esim. persiljaa tai korianteria
Laita pavut likoamaan runsaaseen kylmään veteen yön ajaksi. Huuhtele liotetut pavut lävikössä juoksevan veden alla. Keitä runsaassa, suolatussa vedessä hiljalleen pari tuntia.
Anna papujen hieman jäähtyä. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sekoittele marinadi varovasti papujen joukkoon. Laita muutamaksi tunniksi jääkaappiin maustumaan.
Pavut ovat valmiita käytettäväksi sellaisenaan, sosekeittojen päällä, salaatin joukossa jne. Vain mielikuvitus on rajana, mihin näitä voit käyttää. Tästä tulee iso määrä, mutta pavut voi pakastaa pienissä annosrasioissa ja ottaa aina tarvittaessa sopiva määrä jääkaappiin sulamaan.
Itse teen monesti isoja määriä ruokaa kerralla, koska koko ajan ei ehdi tehdä ruokaa ja on mukavaa, että on sitten seuraavankin päivän ruoka valmiina. Ja tosiaan pakastin meillä myös kovalla käytöllä, aika harva ruoka on sellainen mitä ei pystyisi pakastamaan.
Aurinkoista tätä viikkoa!
Kiitos papujen reseptistä! Hyvää tuli :)
VastaaPoistaKiva kuulla! 💛 Mukavaa loppukesää 🌼!
Poista