Hernekeitto



Laskiainen innostaa joka vuosi kokkailemaan hernekeittoa. Teen yleensä ison kattilallisen. Syömme sitä pari päivää ja loput pakastan annosrasioihin. Kevään aikana syömme loput hernekeitot vähitellen pakkasesta.

Hernekeitto

500 g herneitä
2,5 l vettä
1 iso sipuli
400 g sika-nauta -jauhelihaa
2,5 tl suolaa
sinappia
meiramia

Huuhdo herneet ja laita ne isoon vesimäärään likoamaan yön yli. Kaada liotusvesi pois ja keitä ne uudessa, suolatussa vedessä. Kun herneet ovat kiehuneet pienellä lämmöllä tunnin-pari, lisää pieneksi pilkottu sipuli. Paista jauheliha pannulla, mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää jauheliha loppuvaiheessa. Keiton valmistumiseen menee yhteensä ainakin nelisen tuntia. Mausta lopuksi makusi mukaan sinapilla ja meiramilla. Keitto on hyvää heti, parempaa huomenna. 




Kommentit