I love Pavlova
Tarjottiin eilen pojan synttäreillä sukulaisille Pavlovaa. Marenkikakku on kyllä hyvää, ja ihanan kevyttä näin joulun jälkeen, mutta kuitenkin juhlavaa.
Pavlova (10 henkilölle)
Pohja:
4 kananmunan valkuaista
2½ dl sokeria
2 tl perunajauhoja
1 tl sitruunamehua
Täyte:
2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
marjoja
Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen. Piirrä leivinpaperiin ympyrä kakkuvuoan reunuksen avulla.
Erottele kananmunavalkuaiset teräskulhoon. Vatkaa höttöiseksi vaahdoksi. Lisää puolet sokerista koko ajan vatkaten. Sekoita perunajauhot toiseen puoleen sokeria. Lisää sokeri-perunajauhoseos vähitellen, koko ajan vatkaten. Vatkaa seosta kunnes se on kovaa ja kiiltävän valkoista. Lisää lopuksi sitruunamehu.
Levitä marenkivaahto leivinpaperille ympyrän sisään.
Kypsennä pohjaa uunissa 125 asteessa puolitoista tuntia.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Levitä kerma marengin päälle juuri ennen tarjoilua ja koristele marjoilla.
Marenkipohja säilyy hyvänä pitkään, joten sen voi valmistaa jo päiviä tai jopa viikkoja ennen tarjoilua.
Itse laitoin pakkasesta koristeeksi mustikoita, mustaherukoita ja vadelmaa. Oli raikkaan makuista.
Kommentit
Lähetä kommentti