Helppo piimäkakku (munaton)
Piimä menossa vanhaksi. Jotain hyvää tekee mieli kahvin kanssa. Kananmunat loppu. Siitä se ajatus sitten lähti. Googlailin, yhdistelin reseptejä ja muokkasin omannäköiseksi. Lopputulos oli herkullinen. Resepti on helppo ja leipomiseen voi ottaa hyvin lapset mukaan.
Piimäkakku:
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
3 rkl siirappia
1 dl rypsiöljyä (tai sulatettua voita)
3 dl piimää
Yhdistä kuivat aineet. Lisää siirappi, rypsiöljy ja piimä. Sekoita tasaiseksi. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla. Jos taikinaa ei jää tikkuun, kakku on kypsä. Kumoa vasta jäähtyneenä.
Kommentit
Lähetä kommentti