Cake popsit eli kakkutikkarit


Kakkutikkarit ovat hauskoja ja älyttömän hyviä tarjottavia. Näitä voisi tarjota vaikkapa ystävänpäivänä. Ohje on alunperin Ulla Svenskin.


Kakkutikkarit:
25-30 kpl

2½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
150 g voita
2 kananmunaa

Paiston jälkeen:

200 g appelsiinin makuista tuorejuustoa

Kuorrutus:

valkosuklaata

Koristeluun:

nonparelleja

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja sekoita se joukkoon. Lisää kananmunat ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin puolisen tuntia.

Kun pohja on jäähtynyt. murenna se taikinakulhoon ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. Pyöritä taikinasta palloja ja nosta jääkaappiin viilenemään. Sulata suklaa. Laita tikkaritikku palloon ja pyörittele se suklaassa. Koristele nonparelleilla. Nosta tikkarit jääkaappiin jähmettymään. 


Itse leivoin näitä viimeksi poikamme 4-vuotissynttäreille. Tikkaritikut tilasin Ullan unelmasta. Leivoin kakkumassan edellisenä päivänä jääkaappiin, koska massaa on helpoin työstää kylmänä. Pyörittelin massasta uunipellille leivinpaperin päälle pyöreitä, pieniä palloja ja säilytin niitä koko ajan jääkaapissa. Sulatin valkosuklaan vesihauteessa ja otin jääkaapista yksitellen kakkumassapallon tikkaritikun päähän ja pyörittelin sulaneessa valkosuklaassa. Sitten strösselit päälle ja tökkäsin valmiin kakkutikkarin jääkaappiin styroksiin pystyyn.

Itse tarjosin kakkutikkarit heti seuraavana päivänä, mutta nämä voi tehdä jo hyvissä ajoin ennen juhlia ja pakastaa. Eivät mene pakkasessa miksikään. Itse pakastin vasta juhlista ylijääneet kakkutikkarit.



Kommentit