Kuusimetsäkakku (Appelsiinijuustokakku)
Jouluna kahvipöydässämme oli tätä appelsiinijuustokakkua. Kakku sopii hyvin myös vaikkapa uudenvuoden kakuksi taikka loppiaiseen.
Kuusimetsäkakku (appelsiinijuustokakku)
Pohja:
200 g joulupipareita
75 g voita
Täyte:
4 liivatelehteä
200 g Philadelphia tuorejuustoa
2 rkl kiehuvaa vettä
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl appelsiinimehua (luomu)
(luomu)appelsiinin raastettua kuorta
3 dl kuohukermaa
Koristeluun:
piparimurua
pipareita
Murenna piparit muruiksi ja nypi rasva joukkoon. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja levitä pipari-voi -seos tasaisesti pohjalle.
Liota liivatteita kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Pese appelsiini hyvin ja raasta hieman oranssia kuorta. Halkaise appelsiini ja purista mehua. Sekoita sokerit, appelsiinimehu (3 rkl) ja raastettua kuorta tuorejuustoon. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohkaisena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte pohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai mielellään seuraavaan päivään.
Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri, että reuna irtoaa ja irrota vuoka. Nosta kakku tarjoiluastialle ja koristele juuri ennen tarjoilua piparimurulla ja haluamasi mallisilla pipareilla.
Täytteen voi tehdä myös kaksinkertaisena, niin saa kakusta vielä näyttävämmän. Piparit pehmentyvät nopeasti, joten kannattaa koristella vasta juuri ennen tarjoilua,
Leppoisia välipäiviä sekä onnea ja paljon hyviä hetkiä uudelle vuodelle 2018!
Kommentit
Lähetä kommentti