Juustoinen curry-kanakeitto


Juustoinen curry-kanakeitto on yksi perheemme arkiruoka, jota syömme, ei nyt viikottain, mutta varmasti ainakin kerran kuukaudessa.

Muutama vuosi sitten olin lasten kanssa kirpputorikierroksella ja päädyimme sen jälkeen erääseen kahvilaan keittolounaalle. Kahvilassa söimme lounaaksi äärettömän hyvää juustoista curry-kanakeittoa. Muistaakseni sitä myytiin vielä tällä samalla nimellä. Monesti saan inspiraatiota uusiin ruokiin, kun saan jossakin syödäkseni erittäin hyvää ruokaa, niin päätän apinoida ja tehdä samanlaista kotona. Välillä se onnistuu, välillä ei. Tässä olen päässyt mielestäni hyvin lähelle sitä alkuperäisen keiton makua. Teen keiton yleensä fiiliksen mukaan, yleensä se maistuu melko lailla samalta kuitenkin. Nyt laitoin tarkkaan käyttämäni ainekset blogia varten ylös.

Itse teen yleensä sellaista keittoa, joka sisältää paljon perunaa, eikä turhaan liikaa lientä. Teen siis tuhtia tavaraa. Näin keitto tulee helpommin syötyä ihan loppuun asti. Meillä lapset syövät keitoista mieluiten perunat, niin niitä saa olla. Ja vaikka liemi onkin yleensä keiton paras osa, niin ei pelkkää lientä kuitenkaan tule syötyä. Keittoon sopii hyvin myös purjo, mutta sitä ei löytynyt tällä kertaa jääkaapista.



Juustoinen curry-kanakeitto

1 l vettä
16 perunaa
3 porkkanaa
½ punaista paprikaa
1 valkosipulin kynsi
pieni pala tuoretta inkivääriä 
2 rkl kanafondia
2 tl currya
2 tl kurkumaa
1 tl paprikamaustetta
½ tl chilirouhetta (voi jättää poiskin)
1 tl kuivattua rakuunaa
1 dl kuohukermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
300-400 g maustamattomia kanasuikaleita
rouhittua mustapippuria
(suolaa)

Laita vesi kattilaan kiehumaan ja lisää pilkotut perunat, porkkanat, valkosipuli ja inkivääri. Lisää myös muut mausteet. Anna kiehua 15 minuuttia. Paista sillä välin öljyssä kanasuikaleet. Mausta kanasuikaleet rouhitulla mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Lisää keiton joukkoon pilkottu paprika, pannulla paistetut kanasuikaleet, tuorejuusto sekä kerma. Anna kiehua vielä  5 minuuttia. '


Keiton kanssa sopii tarjottavaksi näkkileipä tai vaalea leipä, esimerkiksi perunarieska sopii erittäin hyvin. 

Keitto on aika mausteista. Mielestäni tylsintä ruokaa mitä tiedän, on kirkaslieminen, neutraalisti maustettu kanakeitto. Suosittelen, ettet säästele mausteissa. Mausteita kannattaa tähän laittaa hieman överisti, niin siitä tulee juuri sellaista kuin pitääkin. 

Tänään onkin jo joulukuun ensimmäinen päivä. Ehkä huomasitkin, että tonttu oli päässyt kuviin mukaan. Mukavaa joulukuuta!






Kommentit