Isänpäivä, autoratapaita ja meksikolainen jauhelihapiirakka


Meidän perheessä vietettiin jo kahdeksannen kerran isänpäivää. Lapset eivät olisi millään malttaneet odottaa, että saavat antaa omat, itsetekemänsä lahjat isälle, jotka olivat tehneet koulussa ja kerhossa.


Vaaria eli minun isääni kävimme jo eilen onnittelemassa. Vaari oli valmistanut meidän koko poppoolle ja siskoni perheelle (toinen sisko ei päässyt paikalle) herkullista ruokaa tarjottavaksi. Isänpäivänä kyllä meidän olisi kuulunut valmistaa isälle ruokaa, mutta hän halusi tarjota ruuan kaikille.

Kuvassa minä ja isäni vuonna -80

Pappaa eli mieheni isää pääsemme moikkaamaan ensi viikolla, kun olemme sopivasti menossa muissakin asioissa Turkuun.


Meidän lapsien isä sai lasten itsetekemien lahjojen lisäksi lahjaksi autoratapaidan, jonka voi laittaa päälleen vaikka työpäivän jälkeen ja mennä pötköttelemään lastenhuoneen lattialle. Lapset voivat ajella pikkuautoilla ja iskä voi vaivihkaa ottaa samalla pienet päikkärit.



Lisäksi hemmottelimme iskää leipomalla hänen lemppariaan, meksikolaista jauhelihapiirakkaa. Tässä ohje:

Meksikolainen jauhelihapiirakka:

Pohja:

4 dl spelttijauhoja
1½ dl juustoraastetta
150 g voita
½ dl vettä

Täyte:

1 punasipuli
1 punainen paprika
250 g jauhelihaa
1 valkosipulin kynsi
1½ rkl cajunmaustetta
1½ rkl soijakastiketta
½ dl jalopenoja
1 prk kolme juustoa -ruokakermaa
2 munaa

Pinnalle:

60 g maissilastuja
2½ dl juustoraastetta

Sekoita kulhossa jauhot ja juustoraaste Nypi sekaisin voin kanssa. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Hienonna punasipuli, valkosipulin kynsi ja leikkaa paprika kuutioiksi. Paista jauheliha pannulla. Lisää joukkoon sipulit, paprika ja jalopenot. Mausta soijakastikkeella ja cajunmausteella. 

Yhdistä kerma ja munat kulhossa. Lisää joukkoon jauhelihaseos. Kaada täyte vuokaan.

Paista 200 asteessa 25 minuuttia. Lisää pinnalle tortillalastut ja juustoraaste. Jatka kypsentämistä 10 minuuttia.



Mukavaa isänpäivää kaikille isille ja muillekin! 

Kommentit