Mustikkaskonssit
Jos en keksi mitä tarjoan vieraille, teen skonsseja. Skonssit ovat myös loistava tapa juhlistaa jotakin erityistä päivää ja tarjota niitä vaikkapa aamupalalla. Luulen, että tulevana isänpäivänä meiltä löytyy ainakin näitä aamupalapöydästä.
Mustikkaskonssit:
2 dl maustamatonta jogurttia
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
3/4 tl suolaa
2 tl sokeria
75 g voita
2 dl jäisiä mustikoita
maitoa voiteluun
Tarjoiluun:
hilloa
Sekoita jogurtti ja kananmuna pienessä kulhossa. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Nypi pehmeä voi jauhoseokseen. Yhdistä jogurtti-kananmunaseos ja jauho-voiseos. Lisää jäiset mustikat. Puristele taikina kokoon mahdollisimman vähin liikkein, jotta se pysyy mureana.
Kaada pellille leivinpaperin päälle ja muotoile noin 1,5 cm paksuinen pyöreä levy. Voitele pyöryläinen maidolla.
Paista uunissa 200 asteessa n. 20 min., kunnes se on hieman ruskistunut.
Leikkaa 8 osaan ja tarjoile heti lämpimänä hillon kera.
Alkuperäinen ohje on peräisin kirjasta: Satu Koivisto: Gastronaatti (2014).
Kivaa loppuviikkoa sinulle!
Kommentit
Lähetä kommentti