Kansallinen korvapuustipäivä


Tänään on kansallinen korvapuustipäivä. 5-luokkalainen kummityttöni vierailee meillä silloin tällöin koulupäivänsä jälkeen. Meillä on aina tapana leipoa jotain hänen kanssaan. Tänään, korvapuustipäivänä, luonnollisesti leivoimme pullaa.

Parasta pullan leipomisessa on lasten ilo!


Korvapuustit:

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1½ tl suolaa
n. 14 dl vehnäjauhoja
150 g voita

Täyte:

100 g voita
1 dl sokeria
2 rkl kanelia

Voiteluun:

kananmunaa

Pinnalle:

raesokeria

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Alusta taikinaa kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa ainakin puolisen tuntia.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli taikinat levyiksi. Levitä levyille voi, sokeri ja kaneli ja kääri rullalle. Leikkaa yksi levy noin 16 pullaksi hieman vinoin leikkauksin. Nosta pullat pellille ja kohota liinan alla hyvin. Voitele munalla ja ripottele sokeria pinnalle. Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia. 


Kyselin juuri 87-vuotiaalta mummultani, joka vielä säännöllisesti leipoo pullaa, hänen salaisuuttaan hyvään pullaan. Hänen pullansa ovat oikeasti maailman parhaita! Vastaukseksi hän antoi: "Voita ja vuosien kokemus"!


Hyvää korvapuustipäivää ja kivaa loppuviikkoa!

Kommentit

  1. Ja ihania pullia olivatkin! Kiitos maistiaisista ja kummitytön hemmottelusta ❤️! T: kummitytön äiti 😄

    VastaaPoista

Lähetä kommentti