Amerikkalainen juustokakku (gl)


Saimme esikoisen kummit lapsineen meille tänään kyläilemään ja juhlimaan esikoisen 7-vuotissynttäreitä. Tyttö sai lahjaksi oman ensimmäisen hopealusikan. Kummit alkoivat keräämään hänelle hopeakahvilusikoita. Äitikin tykkäsi erityisen paljon tästä lahjasta.

Oli oikein mukava lauantai vieraiden kanssa, lapset saivat hyvät leikit aikaiseksi ja aikuiset ehtivät jutella rauhassa. Vajaa kaksivuotias kuopuksemmekin viihtyi hetkittäin leikeissä mukana, eikä pelkästään roikkunut äidin sylissä.


Päätin tarjota vieraille klassikkokakkua, Amerikkalaista juustokakkua. Kakku ei ole erityisen kaunis, mutta maku kerää aina kiitokset. Kakun voi koristella tuoreilla marjoilla ja tomusokerilla, jolloin siitä saa hehkeän ja mekin kesällä syömme kakkua tuoreiden marjojen kera. Nyt halusin tarjota kakkua vadelmahillon kera, enkä ihmeemmin koristellut kakkua. Itseäni ei haittaa kakun rustiikkinen ulkonäkö.


Ohje on alunperin kirjasta "Kinuskikissan helpot suosikit (2014)", jonka olen saanut muutama vuosi sitten äitienpäivälahjaksi.


Amerikkalainen juustokakku:

Pohja:

200 g gluteenittomia digestivekeksejä (tai tavallisia, jos ei tarvitse olla gluteeniton)
150 g voita
4 rkl ruokosokeria

Täyte:

500 g Philadelphia -tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
2 rkl sitruunamehua
2 dl ruokosokeria
1 vaniljatanko
1 dl kuohukermaa
3/4 dl perunajauhoja
4 kananmunaa

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohja leivinpaperilla. 

Murskaa digestivekeksit tehosekoittimella. Sulata voi. Sekoita voisulaan digestivemurut ja ruokosokeri. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille.

Notkista tuorejuusto vatkaimella. Lisää ranskankerma, sitruunamehu ja ruokosokeri. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sisus muiden aineiden joukkoon. Yhdistä perunajauhot ja kuohukerma. Sekoita kunnes perunajauhot ovat liuenneet kermaan. Lisää seos täytteeseen ja sekoita vatkaimella tasaiseksi. Lisää lopuksi munat joukkoon yksitellen. Kaada täyte vuokaan. 

Paista 175 asteessa noin tunti. Rasvaa saattaa tihkua irtopohjavuoan väleistä, joten suojaa uunin pohja. 

Anna kakun jäähtyä. Laita kakku irtopohjavuoassa jääkaappiin ja irroita seuraavana päivänä ja siirrä tarjoilulautaselle. 



Mukavaa viikonloppua!

Kommentit