Toriostoksilla ja rukiinen puolukkakakku


Torilla on ihana käydä ostoksilla. Rakastan sitä tunnelmaa, joka siellä on. Ja miten hyvä mieli jää aina, kun on käynyt torilla ja miten on ihan eri juttu ostaa perunat, porkkanat, muut vihannekset ja vaikka kalan torilta kuin marketista. Jotenkin ne maistuvatkin paljon paremmilta. Ihan liian harvoin siellä tulee kuitenkaan käytyä. Mutta tällä viikolla kävin lasten kanssa pitkästä aikaa. Ostoskoriini päätyi muun muassa puolukkaa.


Puolukka on marja, jota meillä ei ihan kauheasti mene. Yleensä pakastan pari litraa, jotta muutamat vispipuurot saadaan talven aikana keitettyä. Perheen 1-vuotias kyllä syö niitä ihan sellaisenaankin.

Päätin nyt leipoa ostamistani puolukoista helppoa ja hyvää rukiista puolukkakakkua. Ruis ja puolukka sopivat älyttömän hyvin yhteen! Ja tuo kuorrute todella kruunaa tämän kakun.


Rukiinen puolukkakakku:

2 munaa
1½ dl sokeria
1 prk kermaviiliä
2 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
3 dl puolukkaa

Kuorrute:

1 dl puolukoita
4 rkl tomusokeria
2 dl kuohukermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Koristeluun:

pieni määrä puolukoita

Sekoita kulhossa munat ja sokeri. Lisää kermaviili. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä kuivat ainekset muna-sokeri-kermaviili -seokseen. Pyöräytä mukaan puolukat. Kaada taikina voideltuun kuivakakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. 

Kun kakku on kokonaan jäähtynyt, valmista kuorrute. Soseuta puolukat. Lisää tomusokeri soseutettujen puolukoiden joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää puolukkasurvos kermavaahdon joukkoon. Sekoittele lopuksi tuorejuusto mukaan. Sivele kuorrute kakun päälle. Koristele puolukoilla.


Milloin itse olet käynyt viimeksi torilla? Mitä mieluiten ostat torilta?

Superihanaa viikonloppua!

Kommentit