Kesäkurpitsarisotto ja uunilohi
Kesäkurpitsakausi alkaa olla lopuillaan ja päätin tehdä ehkä jo viimeisistä kesäkurpitsoista risottoa. Sen jälkeen, kun olen tutustunut Arborio -risottoriisiin, olen rakastunut erilaisiin risottoruokiin! Suosittelen ehdottomasti ostamaan tätä riisiä!
Syötiin kesäkurpitsarisottoa ensin ihan sellaisenaan, hieman raejuustoa vain päälle. Toimii! Mies maisteli risottoa ja totesi, että sitruunaisuutensa vuoksi tähän sopisi täydellisesti lohi kylkeen. Totta! Tänään haettiin lasten kanssa pala merilohta ja paistettiin se uunissa risoton kanssa syötäväksi. Oli todella hyvää, ja risottokin pääsi vielä paremmin oikeuksiinsa! Jatkossa siis syömme tätä risottoa aina lohen kanssa.
Kesäkurpitsarisotto:
3 dl risottoriisiä (Arborio)
2 salottisipulia
3 rkl oliiviöljyä
1 kesäkurpitsa
4 dl vettä
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 limetin raastettu kuori ja mehu
1 dl raastettua parmesaania
1½ rkl kasvisfondia
mustapippuria
(suolaa)
Kuori salottisipulit ja pilko ne pieniksi. Raasta kesäkurpitsa. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota hetki sipuleita ja riisiä öljyssä. Rouhi mustapippuria reilusti päälle. Lisää puolet vedestä, kesäkurpitsaraaste ja kasvisfondi. Keittele miedolla lämmöllä ja lisää vuorotellen vettä ja valkoviiniä, aina kun edellinen neste on imeytynyt riisiin. Jatka, kunnes riisi on kypsää. Lisää lopuksi limetin raastettu kuori, mehu ja parmesaaniraaste joukkoon. Maista ja mausta tarvittaessa vielä suolalla.
Uunilohi:
pala lohta
suolaa
mustapippuria
sitruunamehua
Mausta lohi suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 min.
Mukavaa keskiviikkoa!
Kommentit
Lähetä kommentti