Jennin mysli
Yksi meidän perheen (aikuisten) lemppari aamu- ilta- ja miksei välipalakin on itsetehty mysli. Syödään sitä helposti melkein pellillinen viikossa. 🙊 No mutta, onhan itsetehty mysli toki terveellistä verrattuna kaupan sokeripommeihin. Ollaan syöty tätä jo ties kuinka monta vuotta, eikä koskaan kyllästytä siihen. Mies välillä kyllä miettii, että tämän tekemisen voisi lopettaa, koska on liian hyvää ja tulee syötyä liikaa. Ainoastaan kuopuksen odotusaikana, alkuraskaudessa, myslin teossa tuli pieni tauko, koska minun teki mieli vain kaikkea raikasta, ja mysli tuntui liian "tunkkaiselta" silloin.
Tässä ohje:
1,5 l isoja kaurahiutaleita
2 dl auringonkukansiemeniä
1 dl avokadoöljyä (voit käyttää muutakin öljyä)
4 rkl hunajaa
Kuumenna kattilassa 1 dl öljyä, älä anna kiehua. Sekoita joukkoon hunajaa makusi mukaan, itse laitan n. 4 rkl. Sekoita öljy-hunajaseos kaurahiutaleiden ja auringonkukansiementen joukkoon.
Levitä pellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 175 asteessa ensin 15 min ja sitten 150 asteessa vielä 5-10 min. Sekoita välillä. Mysli palaa helposti, joten ole tarkkana!
Kun myslin "pohja" on tullut uunista, lisää joukkoon esim.
rusinoita
kuivattuja hedelmiä
pähkinöitä
kurpitsansiemeniä
jne.
Oikeastaan mysliin sopii melkein mitä vaan, käytä mielikuvitusta!
Nauti maustamattoman jogurtin kanssa! Nam!
Onko sinulla jotain "ruokaa", johon et kyllästy koskaan? Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille! Nautitaan näistä syksyisistä päivistä!
Ihanaa mysliä!
VastaaPoistaMinäkin teen välillä omaa mysliä ja siitä saa mukavasti energiaa päiviin!
Lempeää joulun odousta täältä Mantelilaaksosta!
Kiitos kommentistasi! Hyvää joulun odotusta myös sinne!
Poista