Habitaremessut ja pähkinäinen kesäkurpitsakakku
Messuilla oli hankala ottaa kuvia, koska joka puolella oli ihmisiä niin paljon -taisi lauantai olla juuri suosituin päivä, mutta tässä jonkinlaista kollaasia kuvista, joita onnistuin räpsimään:
Habitaremessujen lisäksi meidän viikonloppuun kuului kesäkurpitsakakkua. Kasvimaalta puskee edelleen melkein yksi kesäkurpitsa päivässä, joten päätin leipoa viikonloppuun ylimääräisistä kesäkurpitsoista kesäkurpitsakakun. Loistava resepti on alunperin Maku -lehdestä, mutta nyt päätin hieman tuunata sitä ja keksin laittaa pähkinöitä ja rusinoita taikinan joukkoon sekä maustaa inkiväärillä ja siitä tuli vieläkin parempi!
Pähkinäinen kesäkurpitsakakku:
3 munaa
1½ dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1½ dl rypsiöljyä
1 dl pähkinöitä
1 dl rusinoita
3½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
½ tl suolaa
350 g kesäkurpitsaa (raastettuna)
Kuorrute:
75 g voita
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
75 g maustamatonta tuorejuustoa
Koristeluun:
saksanpähkinöitä
Vaahdota munat ja sokerit. Lisää öljy. Lisää rusinat, sekä pähkinät hieman rouhittuina. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon. Kääntele joukkoon karkealla terällä raastettu kesäkurpitsa.
Kumoa taikina voideltuun kakkuvuokaan (halkaisija n. 20 cm). Paista uunissa 200 asteessa n. tunti.
Anna kakun jäähtyä täysin. Valmista kuorrute. Sekoita pehmeään voihin tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää lopuksi tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja sivele kuorrutus päälle. Koristele saksanpähkinöillä.
Rentoa sunnuntai-iltaa sinulle ja kivaa alkavaa viikkoa!
Ihanasti koristeltu kakku! Nam!
VastaaPoistaKiitos! Tämä oli kyllä aika hyvää. 😊🍰
Poista